fredag den 28. maj 2021

Fake cheesecake

Bund: 

2 dl valnødder

2 dl mandler

2 dl bløde dadler

Kør først valnødder og mandler i foodprocessoren til de er fint malede. Derefter tilsættes dadlerne og det hele køres til det begynder at hænge sammen, når man presser det sammen mellem to fingre eller kør evt. lidt længere, hvis der ønskes en mere ensartet masse. Massen hældes over i en springform, fordeles og trykkes godt ned mod bunden med en silikone skraber. 


Fyld:

1 dl hel hirse

2 dl vand

2 dl ananassaft fra dåse med ananasstykker i egen saft (567/340g)

alle ananasstykkerne fra dåsen

Hirsen skylles skiftevis i varmt og koldt vand ca. 3 gange. Hirse vand og ananassaft sættes i en gryde og sættes først på høj varme til det koger og derefter skues der ned til lav varme. Koges i ca. 40 minutter eller til væsken er suget ind i hirsen. 

Ananas stykker sammen med resten af ananas saften

5 spsk. limesaft

200 g kokossmør, varmet i varmt vand, så det nærmest er flydende (jeg køber dem i asiatiske butikker i vacumpakker med 200 g i, så varmer jeg dem i varmt vand til de er flydende)

3 spsk. agavesirup

1 tsk. tørret citronskal, lidt mere hvis frisk

1/4 tsk. salt

1 dl cashew nødder

Den kogte varme hirse

Alt sættes i en god blender i ovenstående rækkefølge, så det er nemt at køre. Hirsen og kokossmørret skal gerne være helt varmt, for så er det mere flydende og kører lettere rundt. Jeg har en meget god blender og kan blende fyldet til det er helt glat og ikke virker grynet, men det er ikke sikkert man kan det i alle blendere. 

Når fyldet har en glat konsistens hældes den i springformen, med den færdige bund. Lad kagen stå og køle lidt af på køkkenbordet, inden den sættes køleskabet. Det er en god ide at tage tre stykker køkkenrulle, i et stykker, som er bøjet på midten og lægge dem over kanten på springformen og derefter sætte en tallerken over der passer. Køkkenrullen vil da suge den kondens der kommer, når den varme kage køler af med låg på. Kagen skal gerne stå til næste dag og være helt kold når den serveres. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar