Bund
2 dl mandler
2 dl bløde dadler, målt efter at stenene er fjernet
1 tsk. vaniljepulver
1 dl tørrede morbær
Kør mandlerne i foodprocessor til de er meget finthakkede. Tilsæt dadler, vaniljepulver, morbær og kør til det hele bliver en fast kugle. Sæt bagepapir i en springform, så det dækker bund og sider og mas dejen udover hele bunden. Det gøres lettest med en silikone slikker.
Mellemlag
6 dl cashewnødder
1 dl agavesirup
5 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. salt (stensalt eller havsalt er bedst)
2 spsk. kokosolie, smeltet (kan undlades)
1,5 dl vand
Har du en stærk blender kan alt sættes i blenderen og blendes. Jeg har en vitamix blender og den kan klare det. Ellers hjælper det at sætte cashewnødderne i blød 2-4 timer og kan derefter blendes. Alternativt kan du bruge en foodprocessor hvor du først kører cashewnødderne til de er ret fine og så tilsætter resten og kører det til en jævn masse. Den kan godt være lidt grynet og blive god alligevel. Hæld massen udover bunden og fordel den så den når helt ud til kanten. Sættes i køleskab eller fryser medens du lave toppingen.
Topping
9 dl frosne jordbær, der er let optøede (friske kan også bruges)
1 dl cashewnødder
1 dl agavesirup
2 tsk. gul husk, dobbelt så meget hvis du bruger grøn husk
Du skal have en stærk foodprocessor for at køre bærene, hvis de er meget frosne, så tø dem nok op til at din foodprocessor kan klare det. Sæt jordbær, cashewnødder og agavesirup i foodprocessoren og kør til det er en jævn masse. Tilsæt husk til sidst medens foodprocessoren kører, til det er blandet godt med det andet. Held toppingen ud over de andre lag og bred den ud over fladen så den når helt ud til kanten. Lav evt. mønster med en ske eller gaffel. Det kan kun gøres hvis toppingen er lidt frossen. Sæt i fryseren til du skal bruge den. Tag den ud 15-20 min før den skal skæres op og sættes på fad. Er nu klar til servering. Kan evt .sættes på fad og dækkes med film og fryses ned igen, så den er lige til at tage frem 20 min. før den skal serveres, hvis du har gæster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar