4 dl kogte kikærter
2 fed hvidløg
1 dl cashew nødder
2 spsk. tahin (sesam smør - kan købes i tyrker butikker)
2 tsk. salt (stensalt eller havsalt er sundest)
4 spsk. friskpresset citronsaft
2 1/2 dl vand - evt. lidt mere
Tørre kikærter skylles, lægges i blød i rigeligt vand i mindst 24 timer og vandet skiftes flere gange. Koges derefter i rigeligt vand i 10 minutter uden låg. Vandet hældes fra kikærterne, som skylles tilsættes nyt vand og de koger videre .med låg på i 2-3 timer alt efter hvor møre man gerne vil have dem Vandet hældes fra og bruges ikke. Det kan betale sig at gøre det med en stor portion, som fryses ned, for så har man altid kikærter ved hånden, når man skal bruge dem. Alternativt kan man bruge kikærter på dåse.
Alle ingredienser hældes i blenderen og blendes godt. Tilsæt evt. mere vand, hvis man ønsker tyndere humus eller hvis blenderen ikke kan køre det rundt. Kan alternativt laves i foodprocessor.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar