1 dl hel hirse, skyllet skiftevis i varmt og koldt vand for at fjerne det bitre
1 dl cashew nødder
2 dl vand
2 tsk salt
2 tsk. bouillon
500 g kartofler
200 g selleri
100 g gulerødder
sesamfrø
De første 5 ingredienser blendes til alt er helt jævnt. Rodfrugterne skrælles og rives. Blandes sammen med de revne rodfrugter. Vær opmærksom på at der bliver mere vædske i bunden, når blandingen står, da saltet trækker væde ud af rodfrugterne. Den overskyende væde hældes over frikadelerne. Sættes i toppe på en bageplade, evt i cupkage-forme og drysses med sesamfrø og bages i ca. 30 min ved 200 g varm luft. Kan også steges i lidt olie på en stegepande hvor man drysser toppen med sesamfrø, så den ene side har sesamfrø på. Skal da ligge til bunden er fast og kan skubbes løs fra underlaget, før man vender dem. Har godt af at bage ved mellemvarme, så de bliver gennemstegte og svampede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar