mandag den 20. juli 2015

Pesto

2 spsk. cashewnødder
2 spsk. hakket, grøn løgtop, forårsløgtop eller porretop
6 mellemstore romanie salat blade
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. vand
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1/2 tsk. salt

Cashewnøderne hakkes i en foodprocessor. Hakket løgtop/forårsløgtop/porretop tilsættes og kørres i foodprocessoren et øjeblik. Romanie salaten skæres eller klippes i mindre stykker  og sættes i foodprocessoren, sammen med citronsaften, vandet, olivenolien og saltet. Kør det hele til det har en ensartet konsistens, dog så man kan se salatstykkerne. Smag evt til med mere salt eller citron efter smag.

Prøv at variere opskriften med at:

  • bruge andre nødder, sådan som mandler eller valnødder
  • bruge andre salater, sådan som rukula eller spinat blade eller evt. halvt af hver
  • undlade olien eller erstatte den med vand
  • bytte løgtop ud med dild, persille eller bacilikum
Mulighederne er uendelige og så har du mulighed for at lave din helt egen sunde pesto, der smager lige sådan som du bedst kan lide den. Du kan også bruge brændenældeblade, men så anbefaler jeg at du ikke bruger cashewnødder, da de ikke passer sammen i smagen. 

Husk at grønt er meget sundt for dig og at pesto er en nem måde at få både dine børn, din ægtefælle og dig selv til at spise mere grønt på :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar