500 g kogte røde kidneybønner eller 2 dåser røde kidneybønner
1 dåse økologiske flåede tomater
1 tsk hvidløgpulver
1 tsk løgpulver
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk mørk muscovadorørsukker eller brun farin
1,5 tsk salt
Hvis man selv koger bønnerne skal de ses efter for sten, skylles rene og lægges i blød i 24 timer. Derefter skal de koges ca 10 min i rigelig vand, hvorefter vandet kaseres, bønnerne skylles og de koges i nyt vand i 1,5-2 timer eller mere til de er møre. Dette for at fjerne de stoffer i bønnerne der kan give luft i maven. Man kan med fordel koge større portioner og fryse dem ned, så man kan tage dem op ved behov. Koger man bønnerne selv, er det næsten lige så billigt at bruge økologiske bønner som ikke økologiske på dåse :)
Alle ingrediense sættes i en foodprocessor og køres til bønnerne er groft hakkede. Pas på, for det tager ikke lang tid og sovsen bliver kedelig hvis bønnerne er alt for hakkede.
Denne sovs kan bruges til ris med tacko, tomat, agurk, salat eller til flade brød man enten selv laver eller køber udenlandske butikker, hvor der også serveres tomat, agurk og salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar