fredag den 16. oktober 2015

Flødestuvede belugalinser

2 dl belugalinser
4 dl vand
1 lille løg (100 g)
2 dl havrefløde eller sojafløde
3 tsk salt
2 tsk. maizenamel

Se linserne efter for sten og urenheder og skyl grundigt. Skær løget i små tern. Kog linserne og løget i vandet i 20-30 min til linserne er møre. Tilsæt fløde og salt. Rør maizenamelet ud i 1-2 spsk. vand og rør sammen med resten. Giv det hele et lille opkog. Serveres som sovs ovenpå kogt quinoa, ris eller pasta. Kan også bruges som fyld i rød pebberfrugt, der er skåret i halv, hvor kernehuset er fjernet og som er bagt til de er lidt bløde men ikke har mistet faconen, ca. 30 min ved 200 grader.

Denne ret kan også laves med cashewnødder i stedet for fløde. Blend da 2 dl cashewnødder med 2,5 dl vand, til det hele er ensartet. Hældes i gryden til de kogte linser og koges i 2-3 minutter til det hele tykner lidt. Her behøver man ikke maizenamel, da cashewnødderne gør sovsen tyk, når den koger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar