torsdag den 3. marts 2016

Bønnesalat af røde bønner

0,5 dl ribssaft uden sukker (har man ikke ribssaft kan man evt. bruge citronsaft og da nok lidt mindre)
1/4-1/2 tsk honning
3/4 tsk salt
2 spsk gærflager
1 spsk oliven olie
2 spsk frosset dild
1/2 lille hakket løg
250 g røde bønner, vejet efter at de har været lagt i blød og kogt eller 1 dåse røde bønner

Ribssaft sættes i en skål og honningen tilsættes og røres i til den er helt opløst. Tilsæt salt og gærflager og rør til det er opløst. Tilsæt olie, dild og løg, rør rundt. Tilsæt til sidst bønnerne og vend dem i marinaden. Kan med fordel stå til næste dag hvor bønnerne har trukket smag af dressingen, men kan også serveres med det samme.

Kan serveres som tilbehør til middagsmad eller som et lag i høstak med kogt boghvede i bunden, marinerede bønner som det næste og salat, tomat og agurk på toppen. Hvis man vil bruge boghvede til denne ret, ristes den i bunden af en gryde med lidt salt, 3-5 minutter under omrøring, hvorefter der hældes vand på. Gryden er da så varm at vandet ofte koger med det samme. Der skrues ned på lavt blus og boghveden er færdig når alt vandet er suget ind. Jeg koger dem i forholdet 1 del boghvede til 1,5 dl vand.

Prøv at bytte de røde bønner ud med lima bønner, azuki bønner,  hvide bønner eller en blanding og at bytte dilden ud med persille eller en anden kryderurt du godt kan lide.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar