3 dl hel kogt hvede, målt efter kogning
3 dl kogte kikærter, målt efter kogning
1/2 løg
2 tsk urtesalt
1 tsk boullion
0,5 dl vand
1 dl rasp
Hvede og kikærter lægges i blød i rigeligt vand dagen før i hver sin gryde. Hveden koges i nyt vand til den er mør. Kikærterne koges i nyt vand, som hældes fra efter 15 min. Tilsættes derefter nyt vand og koges til de er møre 1-3 timer. Evt. kan man bruge dåse kikærter. Man kan også koge store protioner af begge dele og fryse dem ned til senere brug.
Sæt løg i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt hvede, kikærter, urtesalt og boullion og kør til det er hakket noget. Tilsæt derefter vand og lad det blive en ensartet masse. Til sidst tilsættes raspen medens maskinen kører. Lad dejen stå i 5-10 min for at blive mere fast. Formes og steges til gyllen brune på middelvarme i olivenolie. Er bedst helt frisklavet:)
Serveres med kartofler, brun sovs og råkost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar