tirsdag den 21. maj 2019

Burgerboller (18 stk.)

5 dl havregryn
11,5 dl varmt vand
25 g gær
1 tsk. honning eller malt
1,5 tsk. salt
9 dl grahamsmel
7,5 dl hvidt mel
1 dl sojamel

Hørfrø afkog:
1 spsk. hørfrø
2 dl vand
Koges i 10 min og hørfrøene sies fra. Brug derefter til at pensle bollerne med.

Havregryn sættes i en skål og overhældes med det varme vand. Når temperaturen er faldet til ca. 30 grader C tilsættes gær, salt og honnong og der røres godt rundt. Så røres grahamsmel i, derefter sojamel og til sidst hvidt mel i lidt efter lidt. Æltes med en grydeske til gluten træder frem i dejen og den bliver glat. Hæver 40-60 minutter (dobbelt størrelse). Dejen er meget løs og der bruges så meget hvidt mel der er behov for, for at forme bollerne. Sæt bollerne på en bage plade med bagepapir og tryk dem flade, så de får form som burgerboller. Efterhæves 20-30 min og pensles med hørfrø afkog og drysses med brune sesamfrø lige før de sættes i ovnen. Bages i ovnen 10-20 min ved 200 grader C varmluft. Nedkøles på rist.

Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar