onsdag den 1. maj 2019

Vaniljesovs (15 dl)

4 dl varm nykogt hel hirse
1 dl cashewnødder
2 dl kokosmælk
6 dl blå sojamælk af mærket Naturlig, eller en anden sød sojamælk
4 spsk agavesirup
1  spsk vaniljesukker
1/4 tsk salt

Hel hirse skylles i skiftevis varmt og koldt vand ca. 3 gange for at få det bitre sæbestof væk. Derefter koges den i forholdet 1:4 i ca. 40 min. Bringes først i kog og skal derefter stå og koge på svag varme.

Alle ingredienser sættes i en god blender og blendes så godt at den bliver meget glat og ensartet. Hældes på glas og sættes i køleskabet til afkølning. Bliver tykkere når den er helt afkølet.

Serveres kold på frugtsalat, lun applecrumple eller andet godt.

Er kun holdbar 5-7 dage i køleskabet, da den er uden konserveringsmiddel.

Bliver klumpet hvis den fryses, så den er ikke fryseegnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar