torsdag den 4. april 2019

Koldthævet speltbrød (2 stk)

12 dl vand
1 pk gær
2,5 toppede tesker salt
4 dl havregryn
15 dl grov spelt mel
6 dl hvidt mel

Opløs gær og salt i vandet. Bland havregryn, spelt mel og hvidt mel i og rør godt sammen. Sættes i en stor skål i køleskabet og dæk med låg eller film over (den skal være stor nok til at dejen kan hæve i den). Lad stå min 8 timer og max 2 døgn.

Varm ovnen op til 225 grader C. Hæld dejen op i to forme og sæt i ovnen, på nederste rille, med samme. Efter 10 min skrues varmen ned til 200 grader C.  Bages en time ialt. Hvis toppen bliver for mørk sæt bagepapir over 15 min før de er færdige. Tages ud og lad stå 3-4 min i formen og vendes bagefter ud på en rist med viskestykker over, medens den køler af.

Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar