torsdag den 30. oktober 2014

Nougatpålæg

1 dl mandler
1 dl hasselnødder
15 bløde dadler uden sten
1/2-1 dl vand eller mere hvis man ønsker en tyndere konsistens
1/4-1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker

Nødderne hakkes fint i foodprocessoren. De øvrige ingredienser tilsættes og køres til det er en jævn, luftig masse. Smagen kan fremhæves ved at riste nødderne lidt ovnen, men det er sundest at undlade det. Kan varieres med at tilsætte carob, bruge mere eller mindre vand, rulles til kugler der rulles i kokosmel, som kan bruges som slik. Nougat pålægget kan også bruges som topping på chokoladekage. Man skal huske på at holdbarheden på hjemmelavet pålæg ikke er så lang, da det ikke indeholder konserveringsmiddel, så max. 5 dage i køleskab og smid det ud hvis det begynder at smage den mindste smule dårligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar