onsdag den 11. februar 2015

Birgittes flerkornsvafler (giver ca. 6 vafler)

2 ½ dl havregryn
1 dl grahamsmel
1 dl boghvedemel
½ dl quinoamel
½ dl hirsemel
½ dl rismel fra brune ris
2 spsk. Sojamel
1 tsk. husk
½ tsk. salt
6 ½ dl sød sojamælk

Alt blandes og røres grundigt rundt med piskeris. Lad stå 2-3 minutter for at blive tykkere, medens vaffeljernet varmer op. Bages 2-3 minutter, alt efter hvor brune man ønsker de skal være. Obs: vaffeljernet skal ikke åbnes før vaflerne har hævet og sænket låget, da man ellers risikerer at vaflen deles og dejen hænger i begge sider af vaffeljernet, hvilket kan give meget rengøringsarbejde. Disse vafler er meget mættende og kan bruges i stedet for brød, hvis man hurtigt har brug for noget brød. Er bedst helt friskbagte, men kan fryses og varmes op i ovnen 5-10 minutter smager også godt da. Er ikke gode hvis de ligger natten over uden at blive frosset.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar