4 store kartofler (450 g målt efter de er skrællet)
3 dl vand
2-3 tsk. basilikum
0,5 tsk. salt
8-10 mellemstore tomater
Kartofler skrælles og skæres i små tern og koges i vandet, uden salt, i 10-15 minutter eller til de er møre. Vandet hældes derefter fra, men gemmes i en skål. De kogte kartofler køres i stykker med en elektrisk piskeris og derefter tilsættes 0,75 dl af kartoffelvandet, som røres ind i kartoflerne til de bliver en jævn masse. Salt og basilikum tilsættes og piskes godt ind.
Tomaterne vaskes, tørres og et "låg" skæres af øverste del på hver tomat, som udhules med en ske, hvor alt det bløde og mellemrum fjernes, så der er en 2-3 mm tomatskal tilbage. Kartoffelmosen hældes i en sprøjtepose og sprøjtes i hver tomat til der bliver en flot stjernet top, som evt. kan pyntes med lidt gurkemeje, eller man kan sætte tomat låget på, så der bliver en kant af kartoffelmos synligt rundt kanten. De fyldte tomater sættes i en varm oven og bages ved 200 grader C i 20-25 minutter alt efter hvor møre man vil have tomaten og hvor meget man synes tomaten må rynke og miste facon. Tomaterne kan klargøres dagen før man skal bruge dem, hvorefter man kan sætte dem i køleskab i et ildfast fad og tages ud og bages før servering, men da skal de nok bage lidt længere, da de er helt afkølede indeni.
Indholdet af tomaterne kan bruges i en grøn salat, som kan serveres til samme måltid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar