onsdag den 11. februar 2015

Risret med tang

1,5 dl brun ris
2,5 dl vand
1-2 spsk tørret warkarme tang, der har ligget i blød i rigeligt vand 5-10 min
3 spsk. Knuste sesamfrø
1,5 dl frosne majs
1 dl frosne grønne sojabønner
2 spsk. hørfrø olie eller oliven olie (kan undlades)
1 spsk. Sojasovs
0,5 tsk. urtesalt

Risene skylles og koges i vandet, under låg ved svag varme, til al væske er opsuget og risene er tørre. Majs og grønne sojabønner tøs op i varmt vand til de er lidt varme. Alt blandes og serveres med det samme. Skal man bruge denne ret, når man skal have gæster, kan alt blandes ½ time før og sætte i ildfast fad og holdes varm i ovnen overdækket med folie, så risene ikke tørrer ud. Serveres med lunken / lun humus.


Denne ret er indeholder mange næringsstoffer der er gode mod depression, da den indeholder mange omega 3 fedtsyrer (grønne sojabønner, tang, hørfrøolie), folinsyre (kikærter), B vitaminer (brun ris), calcium (sesamfrø, tang) og så smager den godt. Nyd den. Hvis man ikke bryder sig om tang kan den undlades. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar