søndag den 11. oktober 2015

Gul sovs til ristaffel (ca. 1/2 liter)

3 dl vand
5 g rod selleri ( blad selleri kan bruges hvis man ikke har andet)
5 g gulerødder
40 g porer
1 fed hvidløg
50 g friske champion (kan evt. udelades)
1 tsk. olie
1 tsk. Bouilon
¼ - ½ tsk. Salt
½ tsk. Løgpulver
1 spsk. Gærflager
1 tsk. Gurkemeje
½ spsk. citron saft
½ dl cashewnødder
1 dl vand
1 tsk. - 1spsk. Maizenamel 
1 dl kogte kikærter, andre kogte bønner eller vegetariske koteletter

FREMGANGSMÅDE:

Selleri, gulerødder og hvidløg hakkes og porerne skylles og snittes fint. Grøntsagerne sættes til at koge i 3 dl vand i ca. 20 minutter eller til møre. Bouillon, salt, løgpulver, gærflager og gurkemeje tilsættes gryden med de kogte grøntsager. Cashewnødder blendes til de er fint hakket. 1 dl vand tilsættes og blendes med cashewnødderne til en jævn blanding. Røres i gryden med grøntsagerne og koges 3-5 minutter. Maizenemel røres ud i lidt vand og hældes i blandingen (mer eller mindre efter ønsket tykkelse på sovsen) og koges igennem et øjeblik. Kogte kikærter, andre kogte bønner eller vegetariske koteletter tilsættes og varmes op. Lige før servering tilsættes citron, da sovsen godt kan skille hvis den tilsættes før kogning.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar