3 dl vand
5 g rod selleri ( blad selleri kan bruges hvis man ikke har andet)
5 g gulerødder
40 g porer
1 fed hvidløg
50 g friske champion (kan evt. udelades)
1 tsk. olie
1 tsk. Bouilon
¼ - ½ tsk. Salt
½ tsk. Løgpulver
1 spsk. Gærflager
1 tsk. Gurkemeje
½ spsk. citron saft
½ dl cashewnødder
1 dl vand
1 tsk. - 1spsk. Maizenamel
1 dl kogte kikærter, andre kogte
bønner eller vegetariske koteletter
FREMGANGSMÅDE:
Selleri, gulerødder og hvidløg hakkes
og porerne skylles og snittes fint. Grøntsagerne sættes til at koge
i 3 dl vand i ca. 20 minutter eller til møre. Bouillon, salt, løgpulver, gærflager og gurkemeje tilsættes gryden med de kogte
grøntsager. Cashewnødder blendes til de er fint hakket. 1 dl vand
tilsættes og blendes med cashewnødderne til en jævn blanding.
Røres i gryden med grøntsagerne og koges 3-5 minutter. Maizenemel
røres ud i lidt vand og hældes i blandingen (mer eller mindre efter
ønsket tykkelse på sovsen) og koges igennem et øjeblik. Kogte
kikærter, andre kogte bønner eller vegetariske koteletter tilsættes
og varmes op. Lige før servering tilsættes citron, da sovsen godt
kan skille hvis den tilsættes før kogning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar