torsdag den 1. oktober 2015

Græskardressing (7 dl)

650 g bagt græskar, vejet efter bagning
2 dl ristede, saltede peanuts
3 tsk. salt

Del et stort græskar i halv og tag kernerne ud med en ske. Skær græskar delene over i halve igen og skær i 1-2 cm tykke, buede skiver. Læg skiverne på skærebrættet og skær skrællen af. Læg skiverne på en ovnplade beklædt med bagepapir og bag dem på 200 grader i ca. 30 min eller til møre. Afmål 650 g af de bagte græskarskiver. Sæt peanuts i en foodprocessor og kør til de er finthakket. Tilsæt salt og bagt græskar. Kør til massen er en tyk, cremet ensartet masse. Denne dressing er meget tyk og cremet og kan bruges som dib, tilbehør til kartofler eller ris, men jeg har også brugt den til burgere og de unge mennesker synes at det smagte godt. Denne dressing kan også laves med tahini (sesamsmør), men da bliver den en smule bitter og ikke helt så tyk og man skal bruge lidt mindre salt. Prøv også at lave den med andre slags græskar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar