søndag den 11. oktober 2015

Valnøddepaté

1 dl hel hirse
1 dl cashewnødder
9 dl vand
130 g revet knold seleri
50 g revet gulerod
200 g hakkede valnødder
1 mellemstort hakket løg
8 dl brune ris, målt efter kogning
1 spsk. tørret timian
1 spsk. grøntsagsbouillon
1-2 tsk. salt
evt. 2 spsk. oliven olie (kan undlades)

Skyl risen og kog den i forholdet 1 del ris og 2 dele vand i ca. 1 time. Afmål derefter 8 dl ris. Kold ris kan også bruges, hvis du har en rest tilovers fra dagen før. Skyl hirsen skiftevis i varmt og koldt vand for at få den bitre smag væk. Blend hirse og cashewnødder i lidt af vandet. Rist det hakkede løg i olien eller i lidt vand, hvis man ikke bruger olie. Alt blandes og bages i 1-1 1/2 time i et ildfast fad. Den bliver meget blød lige når den er bagt, men er mere fast, når den står lidt eller dagen efter. Prøv også at tilsætte lidt hakkede hasselnødder.

En variation:
2 dl hirse
2 dl cashewnødder
9 dl vand
2 snackpebber
200 g hakkede valnødder
2 store løg
9 dl kogt ris
1,5 tsk. basilikum
3 bouillon tern
1 tsk. salt

Samme fremgangsmåde, som den ovenfor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar