onsdag den 7. oktober 2015

Limabønnepålæg

350 g limabønner, vejet efter kogning
2 fed hvidløg
1 dl cashewnødder
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
1,5 dl vand

Læg limabønner i blød i en stor gryde, med rigeligt koldt vand, på et køligt sted, i 24 timer og skift vandet 3-5 gange. Kog bønnerne i rigeligt med vand uden låg i 10 minutter og hæld kogevandet ud. Sæt nyt vand i og kog bønnerne til de er møre. Smid kogevandet ud, da det kan give luft i maven pga. de stoffer der er trukket ud i vandet under kogning. Hvis man vil spare tid og kræfter kan man tilberede en større portion på en gang og fryse det man ikke skal bruge til senere, så man altid kan tage de kogte bønner fra fryseren. Evt. kan man bruge limabønner fra dåse.

Kør først hvidløg i en foodprocessor til de er fint hakket. Tilsæt cashewnødder og kør til de er fint hakket. Tilsæt bønner, salt og basilikum og kør medens du hælder vandet i foodprocessoren. Kør til alt er jævnt.

Dette pålæg kan også bruges til dib, eller som tilbehør til ris.

Holder max 3 døgn og husk at afkøle bønnerne hurtigt, da de ellers hurtigt kan blive dårlige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar