søndag den 11. oktober 2015

Blomkåls lasagne (hvis glutenfri ønskes brug da glutenfri lasagneplader)

Blomkålslag

Blomkålsblanding:
80 g mandler, hakkes fint i foodprocessoren
450 g rå blomkål, køres i foodprocessor og måler da ca. 9 dl
1,5 spsk. tørret oregano
0,5 spsk. stensalt eller havsalt

Fremgangsmåde:
Mandler, blomkål, oregano og salt blandes godt.

Hvid sovs:
1 dl hel hirse
1 dl cashewnødder
1 tsk. salt
2,5 dl vand

Fremgangsmåde:
Hirsen skylles i skiftevis koldt og varmt vand, for at fjerne den bitre smag. Blendes derefter med cashewnødder, salt og vand.

Blomkålsblandingen og den hvide sovs blandes sammen og koges ca. 5 minutterunder middelstærk varme og ved konstant omrøring. Blomkålen skal da gerne være en mellemting mellem rå og kogt.

Tomatlag

3 dåser flåede tomater, gerne økologiske, hvor indersiden af dåsen ikke er metal
2 store fed hvidløg
1 stor gulerod, i tern (75 g)
1 spsk. løgpulver
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
2,5 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Alt blendes til en ensartet sovs. Sættes i en skål.

Vegetarisk "ostesovs"

3,5 dl vand
1,5 dl cashewnødder
4 spsk. gærflager
3 tsk. citronsaft
1 strøgen spsk. maizenamel
2 tsk. stensalt eller havsalt

Fremgangsmåde:
Alt blendes til blandingen er helt glat og koges derefter i en gryde under konstant omrøring til den har kogt ca. 2 minutter.

Begynd med at lægge tomatsovs i bunden af et ildfastfad, 3 ved siden af hinanden, derefter lasagneplader, blomkålssovs, lasagneplader, tomatsovs til alt er brugt op, ca. 6 lag blomkålssovs. Afslut det sidste lag med ostesovsen. Bag i ovn ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.

Kan laves glutenfri, hvis man bruger glutenfri lasagneplader.













Ingen kommentarer:

Send en kommentar