torsdag den 1. oktober 2015

Butternutsquashsuppe (8-9 dl)

600 g butternut squash, vejet efter at den er skrællet og kernerne er taget ud
5 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
evt. 1 dl soja- eller havrefløde

Butternut squash skrælles med kartoffelskræller og skæres over på langs, så kernehuset bliver åbnet (er i den tykke ende). Kernerne skrabes ud med en ske. Afmål 600 gram, som skæres i store tern. Sæt butternutsquash i en gryde, sammen med 5 dl vand og kog i ca. 30 min til mør. Sættes i en blender sammen med salt og rosmarin. Hvis man ønsker at bruge soja/havrefløde tilsættes den til aller sidst og den blendes kun kort tid for lige at fordele fløden. Fløden giver denne suppe et stort løft og den smager bare godt.

Prøv også at lave denne suppe med andre græskar, alt efter hvad du lige kan få i butikkerne og hvad der er billigst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar