onsdag den 23. september 2015

Rødbede lasagne (til 3-4 personer)

Rødbedelag:
1 kg rødbeder
1 fed hvidløg
3 tsk. salt
2 spsk. oliven olie
4 spsk. friskpresset citronsaft

Rødbederne skrælles og skæres i 1 cm tykke fritter og bages under låg (f.eks. i et tærtefad med et tærtefad over som låg) ved 200 grader i 1 time. Kør hvidløget i foodprocessor først. Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør til massen er jævn. Sættes i en skål.

Brokolilag:
500 g brokoli incl. stilk
1 dl vand
1 tsk. salt

Kog brokolien i vandet til det er mørt. Brokolien sættes i foodprocessor sammen med saltet og køres til en jævn masse. Sættes i en skål.

Hvid sovs:
3 dl cashewnødder
6 dl vand
1,5 strøgne spsk. maizenamel
2,5 tsk. salt
3 spsk. friskpresset citronsaft

Kør cashewnødder i en blender med 3 dl af vandet og saltet til det er helt jævnt. Hælles i en gryde. Skyl blenderen med 1,5 dl vand og hæld i gryden. Bland maizenamel med 1,5 dl vand og rør til det er helt jævn. Kog massen i gryden i 3 minutter under omrøring og tilsæt maizenamel-blandingen under omrøring og kog 1 minut. Tag gryden af varmen og rør citronsaften i.

Smør et stort ildfast fad med olie og læg et tyndt lag rødbede i bunden af fadet på størrelse med 3 lasagneplander ved siden af hinanden. Læg 3 lasagneplader ovenpå og læg et lag hvid sovs. Læg lasagneplader på og læg et lag brokoli. Fortsæt med lagene med et lag med hvid sovs mellem hvert grøntsagslag. Der skal være 3 rødbedelag, 2 brokolilag og et lag med hvidt sovs mellem hvert lag og slut af med hvid sovs. Husk at komme helt ud i kanten, så pladerne ikke bliver for tørre. Bages ved 200 grader i 30-45 min. Serveres varm med vegan strø-ost til (se opskrift på bloggen).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar