torsdag den 24. september 2015

Vegan ostekage

Bund:
300 g mandler
200 g dadler uden sten
1 tsk. salt

Kør mandler og salt i foodprocessor. Tilsæt dadler og kør til det hænger sammen, når man presser det sammen mellem to fingre. Hvis dadlerne er hårde kan de sættes i vand et par timer før man skal bruge dem. Sæt massen i bunden af en springform og pres den hårdt ned mod bunden og sørg for at den kommer helt ud til kanten hele vejen rundt.

Ostelag:
3 dl kogt, varm grødris, målt efter kogning og kogt i målene 1 del ris til 3 dele vand
1 dl cashewnødder
100 g creamed coconut / kokossmør
4 dl ananas juice
0,5-1 dl agave sirup, alt efter hvor sød man vil have den
1 tsk. revet citronskal
1 dl ananas juice
3 tsk. agar agar pulver

Blend ris, cashewnødder, creamed coconut, 4 dl ananas juice, agave sirup og revet citronskal til alt er helt glat. Sæt 1 dl ananas juice i en gryde og drys agar agar pulver i og giv det et opkog under omrøring. Hældes i blenderen til det andet og blendes grundigt. Hældes over i springformen ovenpå bunden. Drys kokosmel over ostelaget. Tildæk kagen og sæt i køleskab til afkøling. Pynt med friske hindbær eller kiwi skåret i skiver før servering.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar