1 dl hele spelt kerner
1,5 dl kogte kikærter, målt efter kogning (kan evt. bruge kikærter på dåse)
1 lille løg
1 dl vand
1-1,5 tsk. salt, efter smag
0,75 dl rasp
Spelt kerner sættes i blød i 8-12 timer. Koges derefter i ca. 2 dl vand i 30 min. Giver godt 2,5 dl efter kogning. Løget pilles og skæres i 4 og hakkes i en foodprocessor. Tilsæt derefter speltkerner, kikærter og salt og kør medens vandet tilsættes. Lad køre til kikærterne er kørt i stykker, men nogen af speltkernerne er hele. Evt. kan man gemme ca. halvdelen af speltkernerne og sætte dem i efter at det andet har den ønskede konsistens, så man får flere hele kerner. Tilsæt raspen medens foodprocessoren kører. Lad hvile ca. 10 min. Form til små bøffer og steg i olivenolie på middelstærk varme til gyldne. Kan også bages.
Ønsker man en fastere konsistens, kan der tilsættes mere rasp, men det skal helst gøres i en arbejdsgang, da raspen hurtigt suger vædske og gør dejen for fast til at køre rundt.
Det er arbejdsbesparende at sætte en større portion spelt i blød og koge, for derefter at gemme det i fryseren. Så kan man hurtigt tage noget ud næste gang man vil lave speltbøf.
Man kan også bruge hele hvedekerner i stedet for speltkerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar